joi, 25 februarie 2010

SARMISEGETUSA VANDALIZATA

Va rog cititi si dati mai departe
SCRISOARE DESCHISA
In urma recentei vandalizari a Marelui Sanctuar Circular de la Sarmisegetusa Regia

Ma adresez EXCLUSIV persoanelor sau grupurilor de persoane inregimentate intr-o sfera sau alta de credinta, care, vizitand Sarmisegetusa Regia:
aprind si abandoneaza lumanari,
profaneaza prin comportament indecent monumentele,
se urca pe monumente cautand energii , divinitati sau vindecari divine ,
isi scrijelesc numele pe pietrele din ziduri si pe copaci,
aprind focuri in zonele de protectie a monumentelor ,
campeaza in Incinta Sacra facandu-si nevoile in dosul copacului cel mai apropiat de cort,
abandoneaza deseuri prin padure sau chiar langa monumente,
depun si abandoneaza icoane crestine sau simboluri pagane pe monumente ,
sparg pietrele din sanctuare pentru a duce acasa o bucata de energie
confunda Incinta Sacra cu Vama Veche, dezbracandu-se si facand plaja
Lor, SI NUMAI LOR ma adresez si nu miilor de oameni civilizati, care vin sa viziteze, decent, cu inima deschisa, leaganul civilizatiei poporului roman.
Ticalosia, nesimtirea, fanatismul, prostia, rautatea, indiferenta, superficialitatea, incultura, cretinismul, aroganta, intoleranta, toate aceste rele, scoase din cutia Pandorei sau derivate ale lor, sunt atributele care va caracterizeaza. Da, este adevarat, faceti toate aceste rele, pentru ca statul roman, legislatia incoerenta, functionarimea impotenta a Ministerului Culturii va permit sa le faceti sau mai bine zis, nu le pasa ca le faceti. Dar voi, care va cautati acolo alinarea, linistea, credinta, energia sau sanatatea , distrugand si pangarind, totusi, nu va temeti ca veti plati pentru toate aceste faradelegi? Ba, va sfatuiesc sa va temeti, pentru ca, intr-o zi, veti plati scump toate pagubele pe care le aduceti patrimoniului de la Sarmisegetusa. Nimeni nu va poate judeca pentru ceea ce sunteti sau pentru ceea ce credeti. Libertatea gandirii si a credintei este un lucru care trebuie si va este respectat. Dar puteti fi judecati pentru ceea ce faceti. Inchinati-va cui doriti ! Invocati toti zeii in care credeti, luati toata energia pe care credeti ca o gasiti in acele locuri, dar lasati monumentele in pace! Sub semnul iubirii fata de acest loc, veniti si distrugeti, in numele credintei voastre, dar de fapt nu sunteti decat niste bieti farisei, care sunt departe de iubirea adevarata fata de istorie, de stramosi si de pamantul natal.
Aceasta scrisoare va ajunge in toata lumea, la mii de oameni care cred cu adevarat in valorile autentice ale Sarmisegetusei si care va vor judeca dupa cum meritati. Fac un apel la toti oamenii de buna credinta, la toate asociatiile care promoveaza istoria si civilizatia dacilor, sa ia act de aceasta stare de lucruri si sa va sanctioneze pe voi, cei care savarsiti astfel de nemernicii. Veti sta in boxa acuzatilor alaturi de indiferentii slujbasi ai Ministerului Culturii, care asista la distrugerea deliberata a zidurilor de la Sarmisegetusa Regia si alaturi de alte persoane cu indatoriri exprese in protejarea monumentelor istorice. Cercetati-va adanc cugetul si faceti loc schimbarii de mentalitate ! Altfel pedeapsa va va veni de unde nu va ganditi.
Fara nicio consideratie si cu toata compatimirea
Vladimir Brilinsky
Redactor sef Dacia Magazin
P.S. In urma unui reportaj de pe Antena 1, in care un vizionar sau un energeticitan sau ce-o fi el, a sarbatorit Anul Nou chinezesc la Sarmisegetusa si a fotografiat niste entitati, evident violete, am banuit ca acolo a avut loc o paranghelie pe cinste. Am urcat imediat si am gasit ce am gasit. Atasez fotografii edificatoare facute chiar de Dragobete,care au determinat aceasta scrisoare deschisa.Mare multzam prietenului Remus Suciu pentru poza de grup.

Un comentariu:

lenuta_onofras spunea...

Petitie: "Salvati Capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia !"
http://www.petitieonline.ro/petitie-p48365053.html

Poate ca stiti sau nu despre aceasta actiune, daca stiti, mai adaug ca aceasta petitie a fost trimisa Guvernului Romaniei, dar...
Daca nu stiti, nu-i bai, aflati acum, caci dumneavoastra si PRO TV-ul ne-ati dat impulsul.
Pacat insa ca prea putini au fost cei ce au semnat, dar poate ne mai trezim si o retrimitem.

Cu deosebita recunostinta si profund respect !

Lenuta Onofras,
Timisoara.